Poll

Hoe bent u op onze site terechtgekomen?

Wat te doen als u een zieke of gewonde vogel

Als u een vogel heeft gevonden die is verzwakt of gewond dan kunt u deze zelf naar de Vogelopvang brengen en indien u geen vervoer heeft de hulp inschakelen van de dierenambulance. Het kan gebeuren dat u niet zeker weet of de vogel wel "gered" moet worden (bijv. Jonge merels) en wat u het beste kan doen. Heeft u die twijfels neem dan contact op met de Vogelopvang voor advies.

 


Op de sub-pagina "Hoe te handelen"  proberen wij u een leidraad te geven over de beste wijze van handelen bij het vinden van een vogel.

Houdt altijd in acht dat u eigen veiligheid de eerste prioriteit is en besef dat de Dierenambulance ervaring heeft met het vangen van wilde vogels. We weten allemaal hoe gevaarlijk de klauwen van een roofvogel kunnen zijn en de scherpe snavel van een reiger of aalscholver.


U kunt de dierenambulance Noord-Kennemerland die onze regio bestrijkt

telefonisch bereiken op telefoonnummer: 072 - 51 500 85

De Vogelopvang kunt u dagelijks van 09.00 tot 22.00 uur bereiken op
telefoonnummer:
 
06 410 313 38

 

Ik wil zelf de gewonde of zieke vogel opvoeden, mag dat?

Nee; dat mag niet, hoe goed uw bedoelingen ook zijn. Vogelasiels en vogelhospitalen hebben de taak op zich genomen om jonge of gewonde dieren te verzorgen. U mag een gevonden vogel niet langer dan 12 uur houden. Daarna moet u hem overbrengen naar een vogelasiel of vogelhospitaal, tenzij u een ontheffing heeft voor het houden van wilde vogels.
Zie vogels en de wet